Importeren / invoeren auto


Een auto uit het buitenland (met name Duitsland) importeren levert talloze voordelen op. Naast de kostenoverweging is het veel grotere aanbod van tweedehands auto's in Duitsland de reden waardoor het interessant is om een auto te importeren. Vanwege de Nederlandse belastingdruk is een nieuwe auto in Duitsland goedkoper in de aanschaf. Het is daarom niet verwonderlijk dat auto's in Duitsland over het algemeen beter zijn uitgerust en beter worden onderhouden dan in Nederland.

Er is veel aanbod van jong gebruikte auto's met lage kilometerstanden die extra interessant zijn om te importeren. In Duitsland is er namelijk weinig verschil in de kosten van wegenbelasting tussen een diesel en een benzine. Daarom worden in Duitsland ook diesels aangeschaft door mensen die weinig kilometers rijden. Een occasion met dieselmotor van bijvoorbeeld 4 jaar jong met slechts 40.000 km is zeker geen zeldzaamheid.

Door u met een persoonlijke, heldere en gestructureerde aanpak actief door het volledige auto import proces te begeleiden bieden wij hierin zeker toegevoegde waarde. Van oriëntatie tot en met het wegrijden in uw auto op Nederlands kenteken!

We beginnen met het maken van een eerste opzet met een zo juist mogelijk geschatte totaalprijs. Op deze manier weet u voor welk bedrag u de auto compleet inclusief kenteken voor de deur kunt hebben staan.
Uw voordelen:.
- Voordeliger een completere auto met vaak een gunstigere kilometerstand..
- Een veel ruimere keuze dan alleen in Nederland..
- Door onze expertise een zo laag mogelijk BPM bedrag..
- Alles wordt uit handen genomen: vanaf het zoeken, de onderhandeling, het vervoer, de BPM aangifte, destalling en de RDW keuring..
- U bepaalt zelf hoever u bij het traject betrokken wenst te zijn. U kun uiteraard mee om de auto te bekijken en/of hem op te halen en zelf naar NL te rijden.
. - Het is mogelijk om garantie op uw net geïmporteerde auto af te sluiten bij ons door middel van een Autotrust garantieverzekering;

Tarieven


Voor het complete import / invoer traject rekenen wij de volgende bemiddelingskosten:

4% (excl. BTW) van het totale aankoopbedrag van de auto (incl. BTW en BPM met een minimum van € 990,00 excl. BTW). Exclusief kilometer kosten (€ 0,19 per gereden kilometer Excl. BTW) en brandstofkosten import auto, inclusief de volgende werkzaamheden:

- Zoektocht naar een geschikte auto.
- Eerste opzet van een totaal berekening qua kosten incl. BPM berekening.
- Contacten met Duitse verkoper.
- Uitvoeren van een aankoopkeuring ter plaatse.
- Organiseren van de benodigde papieren voor export naar Nederland.
- Organiseren van verzekerd transport (wa) van de importauto naar Nederland.
- Stalling van de auto in Nederland.
- Keuring (incl. vervoer) van de importauto bij de RDW (indien nodig voorzien van APK).
- BPM aangifte importauto.
- Invoer van de auto bij de Douane.
- Aanvraag kentekenbewijs.
- Verzorgen en montage van kentekenplaten (met opgelegde letters);

Indien u tijdens het import traject besluit uw zoekopdracht te stoppen zijn wij, naast de eventueel reeds gemaakte kilometerkosten, genoodzaakt u € 75,00 excl. BTW in rekening te brengen.

Aanbod
Verschillende auto's & merken

Bekijk ons aanbod

Importeren
Levert talloze voordelen op!

Meer info

Bemiddeling
Aan- en verkoop bemiddeling

Meer info

Auto inkoop
Wij kopen ook
auto's in!

Meer info